Minden kategória

Hírek

Ön itt van : Kezdőlap> Hírek

A tűzijátékgyárak a magas hőmérsékletű ünnep után újraindították a termelést

Idő: 2023-09-01 Találatok: 38

A magas hőmérsékletű ünnep végével a tűzijátékgyárak Kína fő termelési területein (Liuyang és Jiangxi) két hónapos leállás után szeptember elején újraindították a termelést. Az idei év második felében körülbelül négy teljes hónap (kb. 140 nap) van a gyártási időből. Idén, a COVID-19 világjárvány végével a termelés az év első és második felében is stabilabb volt, a gyártási idő pedig hosszabb volt, mint az elmúlt években. Egyes iparági bennfentesek azonban azt feltételezik, hogy a szeptember végén kezdődő Ázsiai Játékok miatt a tűzijátékgyárak egy időre felfüggeszthetik a termelést.

A tűzijátékok egyik fő összetevőjének, a kálium-permanganátnak az ára az utóbbi időben emelkedett. A fő ok egyrészt az, hogy a műszaki korrekció sokáig tart, aminek következtében a nyersanyaggyárak készletei korlátozottak. Ezzel szemben a tűzijátékgyárak idei termelési igénye nagyobb, mint a korábbi években, így a kínálat szűkös. Az anyagárak és az egyéb költségek emelkedésével a tűzijátékok egyik vezető vállalkozása a közelmúltban 10%-os áremelést jelentett be a papírcsöves tűzijáték-termékeknél, egyes gyárak követik az áremelkedést, sőt van, amelyik 15%-kal is emelkedett. Az előrejelzések szerint az év második felében a kínai hazai piac csúcsszezonjának beköszöntével a süteménytűzijátékok ára tovább emelkedhet.

A tervek szerint 15 októberében Liuyang városában rendezik meg a 2023. Kínai (Liuyang) Nemzetközi Tűzijáték Fesztivált. A Covid-19 miatt felfüggesztett fesztivál négy év után folytatódik. Ez egyben az egyik legfontosabb és legnagyobb horderejű tűzijáték-esemény a világon, és várhatóan több tucat országból vonzza majd a tűzijáték-kereskedőket, műszaki szakértőket, tisztviselőket és másokat. Különböző országok legjobb tűzijáték-versenyei is lesznek.

1687769365385653
1687769365385654