Minden kategória

Hírek

Ön itt van : Kezdőlap> Hírek

A kálium-perklorát hiánya befolyásolja a tűzijátékok gyártását

Idő: 2023-04-11 Találatok: 29

A kínai kormány április 1-jén hatályba lépett legújabb ivóvíz-előírásai megszigorították a perklorát vizsgálatát, ami a tűzijátékok alapanyaga, a kálium-perklorát gyártásának felfüggesztéséhez vezetett. Emellett a tűzijáték főbb gyártási területei (Liuyang, Liling, Jiangxi) is leállították a környezetvédelmi politika gyártását. Jelenleg csak néhány tűzijátékgyár fejezte be a hibajavítást és folytatta működését.

Az üzem leállása miatt jelenleg a kálium-perklorát hiánycikk. Március óta a kálium-perklorát ára többszörösére emelkedett, és a növekedés meghaladja a 3,000 RMB/tonnát. A növekvő költségek és a nyersanyaghiány miatt számos tűzijáték gyártását nagymértékben befolyásolta.

A tűzijáték-gyártó területek készletei az idei év első felében várhatóan alacsonyak maradnak a szűkös kínálat és a kulcsfontosságú alapanyagok árának emelkedése, valamint a tűzijátékgyárak bezárása miatt. Ha a nyersanyag-probléma a magas hőmérsékletű ünnep után sem oldódik meg, a tűzijátékok ára tovább emelkedhet.

800.470

微 信 图片 _20230411151400

Márciusban Hunan tartomány irányelveket adott ki a tűzijátékipar technológiai átalakulásának és nemzetközi piaci fejlődésének támogatására, amelyet a tűzijáték-iparral szembeni pozitív hivatalos hozzáállásként értelmeztek.